25 Kasım 2008

muz aromalı çikolatalı pudding

harika bir şey yaptım! =)
evet, çikolatalı pudding yaptım! gecenin 3'ünde nihayet günlerdir üşendiğim pudding yapma işine giriştim.

2 paket Dr. Oetker çikolata parçalı pudding,
1 küçük kutu (200ml) pınar kido muzlu süt
4 su bardağı pınar süt.

ilkin süt, ardından toz halindeki pudding (muhteşem kokar) tencereye dökülür. önce orta, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte ve sürekli karıştırılarak (evet asıl üşendiren bu kısımdır) pişirilir. kıvam arttıkça karıştırma işi zorlaşır, ama aynı zamanda pişmek üzere olduğunu bildiğinizden, keyif vericidir. kaselere boşaltıldıktan sonrası daha da zevklidir. kepçe yalanır, tencere önce kaşıkla, yetmeyince parmakla sıyırılır, yalanır da yalanır.. bir de, varsa tablet çikolata rendelenip kaselere ilave edilir ve soğumaya başlayan puddingin üzerindeki kabuk kısmı parçalansın da çikolata parçaları içine dağılsın diye karıştırılır. bunu pudding çok sıcakken yapmamak gerekir, yoksa çikolata parçaları erir. (evde tablet çikolata olmadığı için bu defa puddingimi çikolata parçaları olmadan yiyeceğim. ayrıca, puddingin adı "çikolata parçalı" olmasına rağmen içinde böyle parçalar söz konusu değil - ki olsa zaten pişerken eriyecek ama yine de olmaması sinir bozucu, o da ayrı mesele)

o koca tencereden 1'i büyük, 4ü küçük toplam 5 kase pudding çıktı. (evet büyük kase benim, hatta 3 küçük kase de) neden paket puddingler bu kadar az olmak zorunda?..


sonunda, soğuyan pudding, evdeki köpeğin masum masum bakışlarına aldırmadan sinsice bir keyifle bi' güzel yenir. nihahaha!

Hiç yorum yok: