23 Kasım 2008

gülünesi..

Bir arkadaşım askere gidecekmiş, bugün tüm arkadaşlarını toplayacağını önceden duyurmuştu. Gittim. mekan, kadıköy'de incir pub. 15 kişiyiz, aralarından yalnızca kendi arkadaşımı tanıyorum. duvara asılmış bir lcd ekranda cnbc-e açıktı. saat 21.45 civarı, hangi dizi olduğunu bilmiyorum, ekranda şöyle bir görüntü vardı:
hatun; özel kıyafetlerle bir odada, içlerinde nükleer madde olduğu belli olan (üzerinde ikonlar bulunan) fıçılar var. nefes almakta güçlük çekiyor, kendini odadan dışarı atıp başlığını çıkarıyor, bir başka özel kıyafetli kişi onun üzerine bir cihaz tutarak ölçüm yapıyor.
hatun: bu ne anlama geliyor?
diğeri: radyasyona maruz kaldığın anlamına geliyor..
Ardından yine özel kıyafetli birkaç kişi, hatunumuzu bir yere götürüp çırılçıplak soyuyor, kocaman hortumlarla tazikli su kullanarak, üstelik sopalı fırçalarla yıkıyorlar!...

bir de nereden estiyse 15 kişi kulaktan kulağa oynadık. cümle benden geçti, sonraki arkadaş yanındakine eğilip cümleyi söyledi, dinleyen arkadaş ise düşünüp cevap vermek üzere ona döndü.. farkında bile değilmiş oyunda olduğumuzun, üstelik cümleyi söyleyen kişiyle tanışmıyorlar bile.. o arada koptuk zaten...
"gökhan s*ktir olup gider mi yoksa başımıza mı kalır" cümlesi, sonuncu kişiden "ayşe yukarı sokağa taşınıyormuş" olarak çıktı -ki o da ayrı bir mevzu..



edit: yayın akışından baktım, o dizi TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES'mış...

Hiç yorum yok: